Events

Her på siden kan du finde information om vores fællesspisninger rundt om i landet

9. maj 2023

Beer Week/
Absalon

Øl og Upcycling

Du vil blive introduceret til alle dele af ølproduktionen – fra øllen i glasset til det upcyclede mel i brødet.

Måltid

Rødbeder braiseret i Brown Ale med gulerødder, porre og perleløg. Selleri puré med weissbier og grønne salater med senneps-cider-dressing. Brød bagt med Agrain-mel og persillemør. Dessert: Gulerodskage med Stout og Cider-glasur

29. maj 2023

Ledreborg Livsstilsdage

Fra kedelige køleskabsrester til dejlige delikatesser

Husker du at give fødevarerne en chance mere? Til denne fællesspisning skal vi debattere madspild, omtanke for processen og dét at give fødevarer ny værdi.

Måltid

En platte bestående af:
Sprød veggie-cake, salater, asparges, toppet med choko/vinaigrette og krydderurter. Tortilla med hummus lavet på 3 slags bønner. Kartofler, tofucreme, bønnespirer og sprød rugbrødsknas. Dessert: Banana-kage

15.-17. juni 2023

Folkemødet på Bornholm

Teltet: Fremtidens Plantebaserede Fødevarer

En række forskellige debatter, der gør deltagerne klogere på plantebaserede fødevarer og problemstillinger.

Måltid

Aftensmåltider: black bean chili, dahl og rød dahl m. tilbehør. Frokost: wrap med hummus. Knækbrød m. postej m. rødløg syltet på Bornholm. Rugbrød m. pålægssalat. Hjemmebagt rugbrød delvist på upcycled mel + persille til afpyntning

24. juni 2023

KULINARISK
SYDFYN

Fremtidens Rugbrødskultur: Dansk madkultur i nye klæder

Danskerne er et rugbrødsspisende folkefærd, og vi elsker vores rugbrødsmadder. Men måske er det på tide at skifte pålægget ud? Denne fællesspisning vil dykke ned i nye former for “beklædning” af den kendte rugbrødsmad.

Måltid

Kartoffelmad med røllikeveganaise og sprød tang.
Asparges fra Knabegaarden og tomat på rugbrød vendt i sesamvinaigrette fra Svendborg Sennepsfabrik.
To slags ærter, smurt på rugbrød med ærteskud.

12. august 2023

Mariendal
Festival

Plantebaseret mad og Regenerativt Landbrug

Fra Fæstebønder til Fest og Bønner

Måltid

Aarhusianske Restaurant Miro skaber 9-10 skønne grønne serveringer baseret primært på økologiske friske grønsager, urter og bær serveret i den lyse, lune sommeraften

1. september 2023

Danmarks Outdoor Festival

Fra Bælg til Bord: Grønne Proteiner

Hvad er bælgfrugter? Hvordan skal de tilberedes, hvorfor skal vi spise dem? Og er det overhovedet muligt at få danskerne til at elske dem?

Måltid

Bønnecassoulet på tre slags bønner, pandebrød/sandwichbrød med ingridærtemel, anicialinse-drys på grønkål og bælg-hapser til dessert

9. september 2023

ØM KlosteRgaard

Regenerativt landbrug og bæredygtige fødevarer

Det jordnære og rodfæstede liv på landet – oplev det sammen med os og bliv klogere på regenerativt landbrug.

Måltid

Hummus af grå- og gule ærter. Rødbedecreme. Sæsonens grillede grøntsager: Spidskål, majs, squash, gulerødder. Dertil urte-sauce i “chimichurri style”, chili-sauce, syltede løg og blandet salat.

16. september 2023

Café Pitstop i Idestrup

Fremtidens bæredygtige lækkerier: Fra Jord til Bord

Kom med på en rejse ind i bæredygtig gastronomi – sæsonens grønt og danskproducerede råvarer skal på tallerkenen!

Måltid

Indisk Dahl på anicia Linser fyldt med lokalt dyrkede økologiske grøntsager fra årstiden fra. Serveres m. friskbagt brød af lokalt ølandshvede. Dertil quinoa knækbrød med garniture af lynsyltede skalotteløg & grønkålschips.

3. oktober 2023

Vejlemuseerne

Det plantebaserede måltid i historisk perspektiv

Med rødder i fortiden sætter vi fokus på fremtidens mad og madkultur. Aftenens menu er sammensæt og tilrettelagt med dybe historiske rødder, der giver et unikt indblik i, hvad ens forfædre har sat tænderne i.

Måltid

Salat m rødbede, persille, hasselnødder, anicia, spinat
Falafel: Hestebønner, Linser og Kikærter
Fladbrød med græskarpure Svampespeltotto
Hvidkålssalat med mandler, blåbær og persille
Ovnbagte kartofler med salviesmør og flagesalt
Oldtidsgrød (byggrød serveret med fløde, bær, nødder og honning) Marcinpsnitter med mandelmælk