Events
Her på siden kan du finde information om vores fællesspisninger rundt om i landet
9. maj 2023
Beer Week/
Absalon
Øl og Upcycling
Du vil blive introduceret til alle dele af ølproduktionen – fra øllen i glasset til det upcyclede mel i brødet.
Måltid
Rødbeder braiseret i Brown Ale med gulerødder, porre og perleløg. Selleri puré med weissbier og grønne salater med senneps-cider-dressing. Brød bagt med Agrain-mel og persillemør. Dessert: Gulerodskage med Stout og Cider-glasur
29. maj 2023
Ledreborg Livsstilsdage
Fra kedelige køleskabsrester til dejlige delikatesser
Husker du at give fødevarerne en chance mere? Til denne fællesspisning skal vi debattere madspild, omtanke for processen og dét at give fødevarer ny værdi.
Måltid
En platte bestående af:
Sprød veggie-cake, salater, asparges, toppet med choko/vinaigrette og krydderurter. Tortilla med hummus lavet på 3 slags bønner. Kartofler, tofucreme, bønnespirer og sprød rugbrødsknas. Dessert: Banana-kage
15.-17. juni 2023
Folkemødet på Bornholm
Teltet: Fremtidens Plantebaserede Fødevarer
En række forskellige debatter, der gør deltagerne klogere på plantebaserede fødevarer og problemstillinger.
Måltid
Aftensmåltider: black bean chili, dahl og rød dahl m. tilbehør. Frokost: wrap med hummus. Knækbrød m. postej m. rødløg syltet på Bornholm. Rugbrød m. pålægssalat. Hjemmebagt rugbrød delvist på upcycled mel + persille til afpyntning
24. juni 2023
KULINARISK
SYDFYN
Fremtidens Rugbrødskultur: Dansk madkultur i nye klæder
Danskerne er et rugbrødsspisende folkefærd, og vi elsker vores rugbrødsmadder. Men måske er det på tide at skifte pålægget ud? Denne fællesspisning vil dykke ned i nye former for “beklædning” af den kendte rugbrødsmad.
Måltid
Kartoffelmad med røllikeveganaise og sprød tang.
Asparges fra Knabegaarden og tomat på rugbrød vendt i sesamvinaigrette fra Svendborg Sennepsfabrik.
To slags ærter, smurt på rugbrød med ærteskud.
12. august 2023
Mariendal
Festival
Plantebaseret mad og Regenerativt Landbrug
Fra Fæstebønder til Fest og Bønner
Måltid
Aarhusianske Restaurant Miro skaber 9-10 skønne grønne serveringer baseret primært på økologiske friske grønsager, urter og bær serveret i den lyse, lune sommeraften
1. september 2023
Danmarks Outdoor Festival
Fra Bælg til Bord: Grønne Proteiner
Hvad er bælgfrugter? Hvordan skal de tilberedes, hvorfor skal vi spise dem? Og er det overhovedet muligt at få danskerne til at elske dem?
Måltid
Bønnecassoulet på tre slags bønner, pandebrød/sandwichbrød med ingridærtemel, anicialinse-drys på grønkål og bælg-hapser til dessert
9. september 2023
ØM KlosteRgaard
Regenerativt landbrug og bæredygtige fødevarer
Det jordnære og rodfæstede liv på landet – oplev det sammen med os og bliv klogere på regenerativt landbrug.
Måltid
Hummus af grå- og gule ærter. Rødbedecreme. Sæsonens grillede grøntsager: Spidskål, majs, squash, gulerødder. Dertil urte-sauce i “chimichurri style”, chili-sauce, syltede løg og blandet salat.
16. september 2023
Café Pitstop i Idestrup
Fremtidens bæredygtige lækkerier: Fra Jord til Bord
Kom med på en rejse ind i bæredygtig gastronomi – sæsonens grønt og danskproducerede råvarer skal på tallerkenen!
Måltid
Indisk Dahl på anicia Linser fyldt med lokalt dyrkede økologiske grøntsager fra årstiden fra. Serveres m. friskbagt brød af lokalt ølandshvede. Dertil quinoa knækbrød med garniture af lynsyltede skalotteløg & grønkålschips.
3. oktober 2023
Vejlemuseerne
Det plantebaserede måltid i historisk perspektiv
Med rødder i fortiden sætter vi fokus på fremtidens mad og madkultur. Aftenens menu er sammensæt og tilrettelagt med dybe historiske rødder, der giver et unikt indblik i, hvad ens forfædre har sat tænderne i.
Måltid
Salat m rødbede, persille, hasselnødder, anicia, spinat
Falafel: Hestebønner, Linser og Kikærter
Fladbrød med græskarpure Svampespeltotto
Hvidkålssalat med mandler, blåbær og persille
Ovnbagte kartofler med salviesmør og flagesalt
Oldtidsgrød (byggrød serveret med fløde, bær, nødder og honning) Marcinpsnitter med mandelmælk